Saturday, 15 December 2012

Resepi Pengat Pisang





Photo: Resepi Pengat Pisang

Bahan-Bahan:
1 sisir pisang India. Buangkan kulit dan potong serong tiga
1 biji gula melaka
1 bungkus tepung bubur cha cha
1 kotak santan
2 helai daun pandan dan disimpul
Garam secukup rasa
Gula pasir secukup rasa

Cara Penyediaan:
1. Bersih dan bilas tepung bubur cha cha. 
2. Letak daun pandan dan rebus dengan air selama 5 minit.
3. Masukkan pisang, gula Melaka, gula pasir dan garam secukup rasa.
3. Apabila sudah mendidih, tuangkan santan dan kacau.
4. Anda pastikan gula mencukupi sebelum hidang.



Bahan-Bahan:
1 sisir pisang India. Buangkan kulit dan potong serong tiga
1 biji gula melaka
1 bungkus tepung bubur cha cha

1 kotak santan
2 helai daun pandan dan disimpul
Garam secukup rasa
Gula pasir secukup rasa

Cara Penyediaan:
1. Bersih dan bilas tepung bubur cha cha.
2. Letak daun pandan dan rebus dengan air selama 5 minit.
3. Masukkan pisang, gula Melaka, gula pasir dan garam secukup rasa.
3. Apabila sudah mendidih, tuangkan santan dan kacau.
4. Anda pastikan gula mencukupi sebelum hidang.

No comments:

Post a Comment